Een bijzonder verhaal

Henk Frens geslaagd voor zwemdiploma A!
Zwemles en het behalen van een zwemdiploma is voor kinderen 1 van de eerste “echte” diploma’s in hun leven. Voor eenieder is het spannend om de eerste keer het diepe in te gaan, zwemslagen aan te leren en uiteindelijk het zwemdiploma te halen. Dit geeft voor ieder kind een eigen bijzonder verhaal en voor ieder kind een eigen beleving hiervan.

Graag delen we op deze pagina het bij-zondere verhaal van Henk Frens die op eigen kracht en door-zettingsvermogen zijn A-diploma heeft gehaald.

“Ik heb er zin in!”

Dat is het eerste wat Henk roept als hij bovenaan de trap staat. Direct gevolgd door: “Zijn we alleen?”. De 9-jarige Henk is gek op zwemles, en vooral 1 op 1 zwemles van instructrice Daniëlle. Henk heeft afgelopen zaterdag afgezwommen voor het A-diploma. Dit lijkt op zich niet zo bijzonder, maar dat is het wel: Henk is bijzonder. Hij heeft het Prader-Willi Syndroom, met daarbij veel autistische kenmerken. Hierdoor heeft hij meer moeite met het aanleren van zwemslagen. Kenmerkend voor Prader-Willi is een achterstand in de ontwikkeling van de motoriek en een obsessie voor voedsel. Henk kwam in september 2010 op zwemles. Zijn ouders trokken ongeveer vijf jaar uit voor zwemlessen en het behalen van een diploma. Maar Henk is niet alleen bijzonder, maar ook sterk en strijdbaar. Dat blijkt wel uit het feit dat hij binnen twee jaar heeft afgezwommen. Ondanks twee zware rugoperaties in de tussentijd waardoor hij een aantal maanden niet heeft kunnen zwemmen. Zenuwachtig begon Henk, samen met 25 andere kinderen, aan het afzwemmen. Hij genoot zichtbaar. Het daverende applaus dat hij kreeg toen hij door het gat zwom was een fantastisch ‘kippenvel moment’. Geweldig was het dan ook om zijn diploma te mogen overhandigen die hij vol overgave en op eigen kracht heeft behaald.

Gefeliciteerd Henk!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wat Zwemschool de Veluwe voor u en uw kind kan betekenen? Neem dan contact op met onze gediplomeerde zwem instructeurs.

Contact met Zwemschool